Hlavní obsah
Článek

S nadačním fondem Báry Nesvadbové (49) Be Charity spolupracuje také Lilia Khousnoutdinova (36), a to v oblasti porodní a poporodní péče. Díky tomu ani ona nechyběla na galavečeři ve strahovském klášteře, kterou spisovatelka pro příznivce fondu pořádala.

Večer se nesl v dres codu black tie a Lilia zvolila krásnou zelenou róbu. „Jsou to moje oblíbené šaty od Viviene Westwood, které jsem si koupila ve chvíli, když přišla zpráva, že bohužel odešla. To považuji za velkou škodu, protože to byla úžasná žena, návrhářka, revolucionářka. Pro mě je to taková pocta a navíc tuhle barvu miluji,“ vysvětlila. Neobvyklé ovšem měla doplňky. „Jsou to náramky, dárky od porodních asistentek, které spolupracují s naší nadací. Vím, že se to moc nehodí, ale zároveň nesou nějakou symboliku,“ dodala.

Ženská otázka, i co se zdraví týče, je Liliiným hlavním tématem. „Byť máme skvělé zdravotnictví, pořád je co zlepšovat,“ míní. Médii byla hojně citovaná herečka Denisa Pfauserová (35), která nebyla spokojená s průběhem svého porodu. „Pracovištím, která chtějí kultivovat péči, pomáháme. Znám spoustu příběhů, méně hezkých, ale i hezkých. Třeba moje kamarádka Olga Lounová měla nádherný porod,“ svěřila Lilia.

„Úplně nejlepší pro zdravou ženu je kontinuální péče porodní asistentky. Já rodila třikrát a vždy jsem svoji porodní asistentku měla, je to absolutní základ. Bohužel je to něco, co v tuto chvíli není hrazené pojišťovnou, ale žena si to připlácí sama. Je v tom nerovnost, protože statisticky jsou výsledky prostě lepší. Snad se to v budoucnu stane standardem,“ věří. „Žena, která je objektivně v nouzi, může požádat o příspěvek naši nadaci Propolis,“ dodala.

Další články

Načítám