Hlavní obsah
Článek

Začátek týdne byl pro podnikatele Jaromíra Soukupa (55), jeho bývalou partnerku Agátu Hanychovou (39)Miroslava Dopitu (40) velmi dramatický, jak jsme již informovali v předchozích článcích. A drsná rvačka Soukupa s Dopitou před domem Hanychové měla později další dohru.

Tentokrát policie vyhledala Jaromíra Soukupa a dle Blesku mu měla ve čtvrtek zabavit zbraň, kterou legálně vlastní. K odebrání zbraně mělo dojít na základě nahlášení kvůli obavám o život. V tomto případě policie zakročila a zbraň odebrala.

Jak se k zabavení zbraně ze strany policie staví Jaromír Soukup? „Legální zbraň vůbec nepoužívám, nikdy jsem ji nepoužil ani nenosil, vyjma střelnice před několika lety. Takže je mi to jedno. Jsem rád, že je uložena v policejním depozitu,“ napsal Soukup Super.cz.

Spolu s reakcí na zabavení zbraně nám Soukup napsal i reakci ke škraloupu Miroslava Dopity, který před pár dny vyšel najevo. Podle rozsudku Vrchního soudu v Praze z roku 2019 byl uznán vinným z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami. Dopita měl v letech 2011 až 2013 umožnit zřídit indoorovou pěstírnu marihuany v Praze. Do pěstírny měl dle rozsudku občas docházet, vědom si toho, že je v ní neoprávněně pěstováno konopí, a byl odsouzen k tříletému podmíněnému trestu s maximální pětiletou zkušební dobou.

Soukup ve svém prohlášení napsal, že je celoživotním odpůrcem drog, má k nim nulovou toleranci a je pro něj „zcela nepřijatelné“, aby se osoba s takovou zkušeností pohybovala v blízkosti jeho dcery a podílela se na její výchově.

Další články

Načítám