Hlavní obsah
Článek

Po řadě těch komediálních se Jiří Langmajer (58) představí i ve vážné roli. Nutno říct, že mu oddaný národní obrozenec v minisérii Dcera národa náramně svědčí. Však také hlavní hrdinku v podání Antonie Formanové řádně potrápí.

Slavný literát Karel Havlíček Borovský po své smrti zanechal národu nejen svoje dílo, ale i dceru, pubertální Zdeňku. Tu si pod svá křídla vzali čeští obrozenci, kteří se z ní rozhodli vytvořit dokonalý symbol něžnosti české kultury. Že jejich plány nedopadly úplně podle představ, se už brzy přesvědčí i diváci.

Zajímavé téma české historie si vzala na paškál režisérská dvojice Matěj Chlupáček a Cristina Groșan. „Jsme moc rádi, že minisérii Dcera národa konečně můžeme představit divákům. Věříme, že ji přijmou s nadšením a bude je bavit tak, jako nás bavilo ji natáčet. I z výběru hlavních hrdinů máme velkou radost,“ nechali se slyšet na projekci v kině Lucerna.

V roli Havlíčkovy dcery se představí právě Formanová, kterou si vezme do parády národní obrozenec Ladislav František Riegel. Toho mistrně ztvárnil Langmajer, který všem vyrazil dech.

„Poslední dobou jsme byli zvyklí vídat ho ve velmi podobných rolích. Jsme rádi, že jsme ho mohli představit i ve vážnější poloze, která mu podle nás skvěle padla,“ doplnil Chlupáček, který vyzdvihl i povedené kostýmy a nádherné lokace.

Langmajerovy obrozenecké kumpány, kteří mají se Zdeňkou jasné pronárodní plány, si pak zahráli Jan Vlasák, Robert Mikluš a Leoš Noha. Nejlepší kamarádku hlavní hrdinky ztvárnila Martina Jindrová, která se blýskla například v kriminálce Odznak Vysočina.

Související témata:
Seriál Dcera národa

Další články

Načítám