Hlavní obsah
Článek

Je s podivem, co si lidé k hlavě státu a její choti dovolí. Prostředí sociálních sítí dává zjevně některým falešný pocit anonymity a jisté beztrestnosti. Svoje o tom ví i první dáma Eva Pavlová. Stačilo, aby vyrazila mezi školáky, a začaly se dít věci.

„Dnes usedly do školních lavic děti, které budou jednou utvářet naši budoucnost. Prvňáčci, čisté listy papíru, které budou popisovány nejen rodiči, ale také našimi učiteli, vychovateli, a nakonec i žáky samými. Vzniknou nová přátelství a vzpomínky, tak jako tomu bylo u mě,“ zavzpomínala.

„Záměrně jsem si vybrala základní školu v Hanušovicích, protože mě s ní pojí kus mého života, kdy jsem se v 9. třídě rozhodovala, kam se budou dál ubírat mé kroky. Potkala jsem se zde i s bývalou spolužačkou, se kterou udržuji kontakt dodnes,“ doplnila ke snímku s dámou na koloběžce.

Reakce lidí přišly na sociálních sítích krátce poté, co manželka prezidenta Petra Pavla zveřejnila povedené momentky.

„Taky máme v rodině dalšího prvňáčka a přejeme mu totéž, co vy jste přála těm v Hanušovicích a všem dalším u nás na Moravě a v Česku. Kéž se mu to splní i v té jeho berlínské škole a kéž si udrží i svou krásnou češtinu,“ napsala Jarmila. Ta byla, podobně jako řada dalších, ještě uctivá, přející a smířlivá.

Překvapivě se ale v tento významný den našla i spousta těch, kdo Pavlovou ve škole neviděli rádi. Naopak jí dali jasně najevo, že jejich favoritkou rozhodně není.

„To nemáte nic jiného na práci?“ divil se Miroslav. „Tihle nemají co lézt po školách,“ napsala o první dámě Iveta. „Ty děcka budou mít doživotní trauma,“ reagoval Honza. „Na dnešek bych dítě omluvila,“ pravila Ludmila. „Ta tam ještě chyběla,“ doplnil Láďa.

Jak vidno, zdaleka ne všichni přestáli konec prázdnin bez újmy a mrzení. Už s ohledem na děti, které profil první dámy na Facebooku také sledují, mohli lidé zachovat dekorum a vystříhat se podobných poznámek. To, že se neudrželi, není hrdinství. Spíš buranství a neomalenost. Oni sami to ale jistě vnímají jinak.

Další články

Načítám