Hlavní obsah
Článek

I když mají v Bruselu pěkné parky, kde se dá pohodlně běhat, s houbařením a výlety do lesa je to o poznání horší. Danuše Nerudová se proto velmi ráda vrací na chalupu v Telecím u Poličky, kde je to o dost lepší. Jak dopadl její poslední úlovek?

„Dnes to byla nádhera, kam oko dohlédlo!“ zasnila se na síti X europoslankyně, která přes usilovnou práci v Bruselu nezapomíná na svou domovinu. Když může, vyráží do lesa. Stejně jako v době voleb měla i tentokrát štěstí na parádní kousky.

„A víte, že kovář je chráněný a nesmí se sbírat?“ zeptal se jí v následné diskusi jistý Moula, který měl za to, že političku nachytá na švestkách. K jeho překvapení se tak nestalo.

„Jejda, jejda, to vám řekl někdo, kdo chtěl, abyste mu je nevysbíral. Chráněný je hřib žlutý, ne klasický kovář,“ vyškolila jej Danuše, která je evidentně znalá poměrů a jen tak někdo si na ni nepřijde.

„U nás jaksi nerostou. Snad teď po těch bouřkách,“ krčil rameny Mirek, který věří, že jeho chvíle ještě přijde. Zatím to z hlediska houbařského nebyla žádná hitparáda.

„A víte, že nesmyslným létáním Praha–Brusel, Brusel–Praha a Brusel–Štrasburk a Štrasburk–Brusel tuto krásu a celý svět ničíte?“ zeptal se Nerudové Jiří. Nelenil a v souvislosti s  návraty do Česka, které se uskutečňují letadlem, jí omlátil o hlavu hojně diskutovaný green deal.

Jeho uštěpačnou poznámku nechala europoslankyně bez povšimnutí. Zřejmě měla plné ruce s čištěním svých houbařských úlovků.

Další články

Načítám