Hlavní obsah
Článek

Málokterý duchovní vstoupil do povědomí široké veřejnosti takovým způsobem jako Zbigniew Czendlik. Částečně ho proslavilo přátelství se známými osobnostmi - oddával například Lucii Bílou (58) se Stanislavem Penkem, křtil projekt Zdeňkovi Podhůrskému (65) a promluvil na pohřbu Karla Gotta (†80). Známý je ovšem i tím, že si sem tam střihne nějakou roličku ve filmu či seriálu. Asi nebude žádným překvapením, že zatím vždy hrál kněze…

Objevil se v jedné epizodě Ordinace v růžové zahradě, z filmů byl asi nejznámější Gump - pes, který naučil lidi žít a jeho pokračování Gump - jsme dvojka. V souvislosti s těmito počiny vzbudil pozdvižení fotkou se psem v kostele, pod kterou se strhla bouřlivá debata na téma, jestli pes do kostela patří.

Výjimku neudělal ani ve svém nejnovějším počinu, kdy ho ke spolupráci oslovila hudební skupina Josef IX. V klipu k písni Znamení andělů napřed tiše pozoruje muže fascinovaného krásnou tanečnicí, ten za ním posléze přijde ke zpovědi. „Natáčení s Josefem IX. je vždy legrace, je to zábavné a baví mě to,“ vyjádřil se ke klipu Czendlik.

Další články

Načítám