Hlavní obsah
Článek

V divadle hraje úplně jiné role, než na jaké jsou u ní diváci zvyklí z televizních obrazovek. A protože jsme se sešly na zahájení sezóny Divadla Radka Brzobohatého, kde si zahraje poprvé, probraly jsme s Kateřinou Brožovou (56) i tohle téma.

Představení Belladonna, což je latinský název rulíku zlomocného, Kateřina jako jediná žena mezi spoustou mužů zcela ovládne. „Nechci nic prozrazovat, ale je to taková černá komedie. Komedie miluju, v divadle jsem odehrála spoustu komediálních rolí a moc mě baví, když si můžu dělat legraci sama ze sebe,“ vysvětlila. „Je to mnohem zábavnější a zajímavější, když ta role je odlišná od toho, že jsem jenom hodná a pěkná,“ míní.

Herečka měla pracovně náročné léto, kdy hodně hrála i na letních scénách. Podzim nebude klidnější. „Kromě tohoto představení mě opět čeká muzikál Bídníci, naskakuju opět do představení Terasa, které mám v Divadle Bez zábradlí, a pak další dvě představení Do pyžam! a Linda, která produkuji. A od října budu mimo Prahu zkoušet nádhernou roli v Hello, Dolly!“ vypočítala.

Hereččiny fanoušky určitě potěší, že se Brožová vrací i na filmové plátno. „Je pravda, že to mě dlouho míjelo, což mě mrzí. Možná jsem byla příliš dlouho stejným typem. Mám roztočený film, kvůli kterému se musím barvit na tmavší odstín. Jde o rodinný film Léto s Evženem a hlavní roli hraje Jiří Dvořák, se kterým jsme léta kamarádi,“ dodala Brožová.

Další články

Načítám