Hlavní obsah
Článek

Celý život prochází bodyshamingem, kvůli kterému se pokusila i o sebevraždu. Herečka Bára Jánová (35) bude na filmovém festivalu v Karlových Varech nyní představovat dokument, který se tímto tématem zabývá.

„Budu tam v rámci dokumentu České televize Tělo v mé hlavě, který jsme točili před dvěma třemi lety, týká se bodyshamingu. Dělali jsme mentory lidem, kteří se přihlásili z ulice a nevěděli, do čeho jdou. Vyprávěli vlastní příběhy o svém těle, o životě,“ řekla Super.cz Bára.

Dokument točila kvůli svým zkušenostem. „Zajímám se o své tělo. Já jsem bodyshaming řešila. Potýkám se s ním od pěti let. Pokusila jsem se také o sebevraždu. Na základě toho vznikl i ten dokument,“ vysvětlila herečka s tím, že bodyshaming ve svém životě stále vnímá.

„Nedotýká se mě, ale vnímám ho stále. Nedávno mi zase kamarádka řekla takovou tu štiplavou větu: měla by ses najíst. Už se mě to nedotýká jako dřív. Už proti tomu nebojuju,“ dodala Jánová.

Na téma bodyshamingu nedávno upozornila také Veronika Arichteva poté, co ji kvůli poprsí slovně napadla manželka herce Filipa Blažka Jolana.

Související témata:

Další články

Načítám