Hlavní obsah
Článek

Už Carrie Bradshaw v Sexu ve městě tvrdila, že v newyorských ulicích mohou být boty na jehlách za trest, přesto je i tak často nosila. Slavná plus size modelka na to přišla až dnes, ale nakonec si s těžkou situací hravě poradila. Riskantně sice balancovala na spoji mezi odtokovými mřížemi, ale díky gentlemanství, které zřejmě ještě nevymřelo, se v pořádku přenesla na druhou stranu.

Do zmíněné zapeklité situace se dostala slavná plus size modelka Ashley Graham (36). Když vystupovala na podpatcích z auta, všimla si odtokové mříže v chodníku a zarazila se. Díky ochotnému muži stojícímu opodál, kterého požádala o pomocnou ruku, se ovšem přes překážku bez úhony dostala. Přesto si zlé jazyky neodpustily poznámku o tom, jak je vlastně obdivuhodné, že modelku plných tvarů vůbec jehly udrží.

Opatrně procházející modelka navzdory jízlivým poznámkám předvedla svou ladnost a eleganci, ale především stabilitu, kterou na tenkých podpatcích a ještě ve zúženém prostoru není jednoduché udržet. Jenže právě tento typ bot patří k jejím oblíbeným. Má v nich tedy leccos nachozeno. Okolí ji při balančním kousku sledovalo se zatajeným dechem.

Americká modelka plných tvarů je ukázkou toho, jak se větší velikosti dají dobře nosit. Na své proporce a přednosti je patřičně hrdá. V letech 2016 a 2017 se jako první plus size modelka objevila na obálkách Sports Illustrated Swimsuit i Vogue, a to se svou konfekční velikostí 16 (u nás velikost 48). Otevřela tím opět o něco víc dveře novým představám o kráse.

Do New Yorku nyní přijela v rámci propagačního turné k druhé sezoně seriálu Side Hustlers, jehož je spoluzakladatelkou společně s Emmou Grede z firmy Skims. Seriál sleduje začínající podnikatelky, které chtějí své vedlejší podnikání posunout a proměnit v plnohodnotný byznys.

Její úsilí překonat bariéry ideálního typu postavy z ní učinily vzor pro mnohé dívky a ženy po celém světě. V roce 2018 na konferenci TEDx mluvila Ashley o síle afirmací, které sama praktikuje. „Jsi odvážná, skvělá a krásná,“ říká si prý každý den, aby upevňovala své pracně vybudované sebevědomí. A radí to vyzkoušet všem, kteří o svém půvabu a kvalitách pochybují.

Ashley se v poslední době zapojila do několika kauz a veřejných diskusí, zejména se zaměřením na pozitivní vnímání těla a realistické zobrazení žen v médiích či v reklamě. Je zastánkyní body positivity a zdůrazňuje důležitost inkluzivity, ať už jde o barvu pleti, věk nebo tělesnou velikost v módním průmyslu. Věnuje se také sdílení reality ohledně proměny ženského těla po porodu. Doma má tři syny, staršího Isaaca (4) a mladší dvojčata Malachiho a Romana (2).

Další články

Načítám