Hlavní obsah
Článek

Třiatřicetiletá manažerka z Kalifornie Victoria Voos je vášnivou cestovatelkou a společně se svým manželem Coreym milují poznávání nových míst. To, že není zrovna „šlank“, jí sice její koníček mnohdy znepříjemňuje, ale ona dělá vše pro to, aby se během cest cítila co nejpohodlněji. O své tipy se navíc ve videích dělí na sociálních sítích.

„Nemohu nic udělat s tím, že mě lidé odsuzují, že cestuji jako plus-size, ale můžu udělat něco pro to, abych se cítila co nejpohodlněji,“ říká manažerka sociálních sítí a marketingu ze San Diega. O své tipy se chce podělit především s podobně stavěnými lidmi, kteří si cestování právě kvůli své velikosti mnohdy odepírají. A zatímco nedávno jsme psali o Američance, která se po hrozné zkušenosti s cestou do Disneylandu rozhodla se svou nadváhou zatočit, Victoria zřejmě nad touto variantou nepřemýšlí. Naopak přichází na nejrůznější kličky a nápady, díky nimž například může získat sedadlo v letadle zdarma.

Se svými téměř padesáti tisíci sledujícími sdílí nápady, jak si všechno usnadnit. „Například v restauraci by židle měly být bez područek, což je něco, co si obvykle předem mohu ověřit. Když nejsou k dispozici, najdu si něco jiného. Svým způsobem jde o úroveň sebevědomí, což může vyžadovat určitou praxi,“ domnívá se Victoria a dodává: „Myslím, že si každý zaslouží sedět pohodlně, a proč si nepožádat o jinou židli, když ji potřebujete?“

Voos zároveň doporučuje mít na cesty společníka, se kterým se cítíte dobře. „Doporučuji jezdit s někým, kdo má podobnou představu o pohodlí a ubytování. Také pokud nemůžete letět se SouthWest a využít jejich zásady ohledně velikosti zákazníka, váš přítel by mohl být ochoten se s vámi o sedadlo rozdělit,“ pokračuje se svými radami mladá žena, která zároveň prosazuje svůj nápad, jak mít pohodlí na dvou sedadlech, ale zaplatit pouze za jedno.

Společnost SouthWest Airlines poskytuje nadměrnějším zákazníkům „politiku extra sedadla“. Právě tu radí Victoria využívat tak, že si při rezervaci zákazník zakoupí další sedadlo a po letu do společnosti zavolá, aby mu peníze za druhé sedadlo vrátili. „Můžete to také zkusit ještě v gatu, kdy neplatíte žádný poplatek, ale je zde šance, že let bude plný,“ říká manažerka, které jsou mnozí cestovatelé vděční, ale jiným zase svými radami spíš pěkně pije krev…

Související témata:
Victoria Voos

Další články

Načítám