Hlavní obsah
Článek

Pirátka Olga Richterová obvykle nesdílí moc informací ze svého soukromí. Tentokrát ale udělala výjimku. V tramvaji ji slovně napadl muž, který jí také vyhrožoval. Díky statečným cestujícím se ho sice zbavila, bohužel jen na chvíli. Horké chvíle zažila i poté, co na zastávce Krymská vystoupila.

„Ve středu 16. 10. 2024, jsem v 8:40 jela tramvají číslo 13 z Ruské. Ve voze mi začal nadávat a agresivně vyhrožovat velký muž středního věku. Pokřikoval o střílení a o tom, že tohle budou moje poslední Vánoce. V ruce skutečně držel knížku o střelbě a celkově vypadal, že mi bezprostředně hrozí napadení,“ svěřila se poslankyně.

„Chci poděkovat dvěma mladým mužům, kteří útočníka vyzvali, aby toho nechal. Díky nim poodstoupil a já ho mohla vyfotit. Myslela jsem, že když vystoupím na Krymské, pojede dál. On však vystoupil se mnou a dál na mě před dalšími lidmi křičel, dokud jsem se nedovolala policii,“ doplnila.

„Mnohé muselo být vidět i z tramvaje 22, která na Krymské byla mezi 8:44 a 8:45.  Proč to píšu? Nejsem první, kdo má s tím mužem neblahou zkušenost. Policie vše řeší, ale potřebovala by i další svědky,“ dodala a ještě jednou poděkovala dvěma mužům, kteří se jí zastali.

„Olgo, k naprosté nepřijatelnosti takového chování netřeba snad ani nic dodávat. Vím, jak moc to je nepříjemné a také vím, že ty se tím nenecháš ovlivnit. Pevně věřím, že agresor bude co nejdříve adekvátně potrestán. Drž se!“ vzkázala jí Markéta Pekarová Adamová (40).

„To mě mrzí! Drž se!“ reagovala poslankyně ODS Eva Decroix. „Jsem pobouřen. Máte mou plnou podporu. Jsem rád, že jste alespoň našla zastání. Váš apel adresovaný případným svědkům útoku přesdílím,“ slíbil senátor Pavel Fischer.

„Doufám, že šmejda brzy chytí. Buďto ať se jde léčit do bambulárny, nebo ať to jde zkoušet na dozorce někde na Pankráci a pak žrát půl roku brčkem. Držte se,“ přidala se bývalá dětská hvězda Michaela Kudláčková. Na její slova pak také došlo.

„Pán už je hospitalizovaný. Skončil v léčebně,“ prozradila politička pár hodin poté na sociální síti.

4
fotky
Související témata:
Olga Richterová
Městská hromadná doprava (MHD)

Další články

Načítám