Hlavní obsah
Článek

Předseda poslaneckého klubu Pirátů Jakub Michálek je pověstný tím, že si servítky příliš nebere. Tentokrát ale opravdu přestřelil. Obuli se do něj nejen kolegové ze Sněmovny, ale i ministr dopravy Martin Kupka nebo bývalá herečka Michaela Kudláčková.

„Prý má na ministerstvo pro místní rozvoj nastoupit Kupka na stavební řízení. To načasování je nesmysl, nemá tam co dělat. Chápu, že premiér Fiala pod tlakem kmotrů ODS porušuje koaliční smlouvu, ale tenhle šílený nápad by byl i porušením kompetenčního zákona,“ rozpovídal se na sociální síti.

„Nechápu, kdo mu to radí. Stavební řízení má podle zákona MMR a nemůže to řídit jiný ministr. Zákony by vláda fakt porušovat neměla, ať si hezky počká na odvolání prezidentem. Vláda fakt nemůže svými usneseními měnit zákony a obcházet prezidenta. To by bylo popření právního státu,“ rozohnil se. Bohužel pro něj se tak stalo úplně zbytečně. Ukázalo se, že je to celé „trochu“ jinak.

„Ale já se opravdu nechystám zítra nastoupit na MMR. To nikdo neřekl. Ani jsem se neúčastnil žádné konspirační schůzky, jak jste lhal na své pozoruhodné tiskovce,“ reagoval ministr dopravy. „On nemá řídit ministerstvo. Nelžete,“ přidal se europoslanec Ondřej Kolář.

„Dnes jsem vás poslouchal na tiskovce a celou dobu jsem přemýšlel, koho mi sakra připomínáte. Už vím. Vy už mluvíte úplně stejně jako Tomio Okamura,“ přisadil si lídr Motoristů Petr Macinka. „Kluci, máme vás rádi,“ usmíval se poslanec ANO Martin Kolovratník. Coby představitele opozice ho aktuální třenice ve vládě Petra Fialy dost zajímají a zároveň královsky baví.

„Vždyť Kupka přebírá jen ten jeden projekt, ne ministerstvo. Kde jste takovou informaci vzal,“ ptala se Michálka bývalá dětská hvězda Michaela Kudláčková, která politické dění s velkým zájmem sleduje.

Další články

Načítám