Hlavní obsah
Článek

Kam přijde, tam Petr Pavel sbírá cenné body. Ať už to byla nedávná návštěva Spojených států, místa zasažená ničivými povodněmi, nebo třeba návštěva domova seniorů. I tu lidé náležitě ocenili a houfně prezidentovi tleskají. Našli se ale i ti, kterým to nebylo po chuti.

„Je Mezinárodní den seniorů. Starší generace jsou pro nás všechny zdrojem inspirace a zkušeností. Pravidelné návštěvy v domovech seniorů mi dávají možnost osobně potkat ty, kteří celý život budovali příběh naší země. Všichni máme odpovědnost zajistit, aby senioři žili v bezpečí, s respektem a důstojností,“ nechal se slyšet u příležitosti významného dne. To ještě netušil, jak moc jeho slova lidi rozdovádí.

„Prezident jak má být,“ měla jasno Kristýna. „Je super, že se na staré lidi nezapomíná. Je potřeba zlepšit nutnou péči o ně. Za mě je pan prezident super,“ nechala se slyšet Dominika. „Úcta, poděkování, radost, pokora,“ přidal se Stanislav. „Díky, pane prezidente,“ doplnila je svým názorem Dana.

I tentokrát se na facebookovém profilu hlavy státu našli tací, kdo prezidenta kritizovali a nenechali na něm nit suchou. Mají mu za zlé třeba to, že se za ně málo bral, když se před časem řešilo (ne)navýšení důchodů. A nebáli se mu to říct. „Proč jste podepsal konsolidaci důchodů, když tvrdíte, že mají mít důstojné stáří?“ ptala se Jarmila. Jí i dalším kritikům se záhy dostalo vyčerpávající odpovědi.

„Pan prezident podepsal menší zadlužení mladé generace, než kterou jim přenechal expremiér Babiš,“ vysvětlila neznalým Ivana, která vyrazila na Pavlovu obranu. A pak už byl klid. Zlí jazykové na to neměli co říct.

Další články

Načítám