Hlavní obsah
Článek

K odvolání ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše se vyjádřila i šéfka Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (39), která se rozhodla, že v tom premiéra Petra Fialu nenechá. Její slova rozhodně nezapadla, záhy se jí ale vrátila jako bumerang.

„Krok premiéra proto považuji od počátku za logický a nevyhnutelný. Je důležité zdůraznit, že Piráty nikdo z vlády nevyhání. Byl odvolán ministr Bartoš, protože proces digitalizace nezvládl. Osobně například Jana Lipavského považuji za vynikajícího ministra zahraničí a byla by škoda, kdyby ve funkci skončil,“ nechala se slyšet předsedkyně TOP 09.

„Podle mého názoru by Piráti měli zůstat součástí vlády a navrhnout kompetentního kandidáta na ministra, který bude schopen úspěšně dokončit proces digitalizace,“ doplnila ve svém vyjádření na síti X.

„Digitalizace zdravotnictví bude? Ptám se pro kamaráda,“ napsal jí poté Filip Neruda. Synovi europoslankyně, který se v tu chvíli jistě cítil velice silný v kramflecích, se však odpovědi nedostalo. Podobně jako dalším diskutujícím.

„Fakt bych doporučil taktické ticho. Protože pokud budete pokračovat takto, pak Andrej Babiš může zas odjet na dlouhou dovolenou. Chápu, že nemáte moc členů, ale snad ještě pár ano, ne?“ nechal se slyšet Tomas.

„Opravdu si myslíte, že způsob, jakým premiér oznámil, že končí s jedním z místopředsedů vlády, byl korektní? A to druhý den po volebním oslabení Pirátů?“ ptal se Petr. „Kdy navrhnete odvolání ministra Válka? Ten má taky nějaké nedodělané resty, ne? Co digitalizace zdravotnictví nebo problém v dětské psychiatrii? Ptám se coby dlouholetý volič vaší strany,“ tázal se Jaromír.

„Kdyby vám premiér zavolal pár minut před tiskovkou, kde by oznámil, že vás coby předsedkyni Poslanecké sněmovny nechá odvolat a měl by na to hlasy, zůstala by TOP 09 ve vládě? Prosím o odpověď,“ zkusil to Daniel. I on čekal na odpověď marně.

Další články

Načítám