Hlavní obsah
Článek

Že jsou sociální sítě, především pak sekce komentářů, prostorem, v němž lidé kromě konstruktivní kritiky otevírají stavidla své frustraci, je známá věc. A každé povolební období je na nelibé příspěvky obzvlášť bohaté. Markéta Pekarová Adamová (39) si tak na síti X u gratulace úspěšným spřáteleným kandidátům do Senátu mohla přečíst, že je „arogantní slepice“ nebo „unda blbá“.

„Srdečně gratuluji Břetislavu Rychlíkovi ke zvolení senátorem! Jsem moc ráda, že TOP 09 jako navrhující strana opět zdvojnásobila počet senátorů. Těší mě také úspěch Jiřího Drahoše a Miroslava Bárty, které jsme od počátku podporovali. Děkuji našim voličům za důvěru a hlasy!“ napsala šéfka Poslanecké sněmovny. Se zlou se ale potázala.

Někteří lidé to vzali jako příležitost k urážkám. „Tihle tři nemají s TOP 09 nic společného a pokládat to za úspěch je nesmysl, ty arogantní slepice,“ vzkázal jí jeden z rozezlených kritiků. I další byl velmi nevybíravý. „Co tu strašíš, ty undo blbá, táhni už do prd*le i s celou tou vaší skvadrou idi*tů,“ vzkázal Pekarové Adamové. „Pekarová už ani neumí počítat, UBOHOST SAMA,“ zněl jeden z těch slušnějších.

Další už byli věcnější. „Gratuluji vašemu předsedovi Spolu k ‚drtivému‘ vítězství, dle jeho slov, v těchto volbách. Přeji vám i nadále co nejvíce takových ‚vítězství‘,“ ozval se zcela jistě jeden z nevoličů Topky.

Výsledky senátních voleb pak na X shrnula Miroslav Němcová následovně: „Po volbách, počet senátorů dle klubů: 1. ODS a TOP 09 - 29, 2. STAN - 18, 3. ANO a Socdem - 13, 4. KDU-ČSL - 12, 5. Sen21 a Piráti - 5 a Nezařazení - 4.“

Další články

Načítám