Hlavní obsah
Článek

Začaly prázdniny a děti řeší, co s volným časem. Bohužel ne vždy to vezmou za správný konec, o čemž svědčí incident z řeporyjského skate parku. Ten poničilo nejen nedávné řádění přírodních živlů, ale i náctiletí vandalové. Vložil se do toho i starosta Pavel Novotný (43).

„Příšerná chyba dětských pachatelů. Nemohli za ni. V tuto chvíli netušili, že způsobili s větší skupinou škodu asi 20 tisíc jinde. Trampolína byla úřadem brána mezi škodami po té bouřce minulý čtvrtek,“ předeslal v úvodu svého příspěvku na síti X.

„Za normálních okolností bych fakt nehledal na kamerách, co se dělo během bouřky. Kluci měli smůlu na to, že nehulím a začínám mít díky škole trochu fízlácké uvažování,“ doplnil. Kdo by však čekal, že údajní pachatelé dojdou trestu, hodně by se divil.

„Dělám kroky takové, aby to v případě nějaké sebereflexe všech těch dětí nakonec (ten vandalismus jinde neukážu, nechci) skončilo v šuplíku a zaplatil to erár. Ale samozřejmě kráčím spálenou zemí,“ dodal a sdílel záběry, jak děti pohazují po skate parku popelnice.

Asi nepřekvapí, že tím rozlítil řadu lidí. „Takže to jsou prostě vandalové a ty to necháš tak? Co udělají, až budou o 1/2, 1, 5 let starší?“ ptala Nikol. „Daňovým poplatníkům způsobili škodu. Měli by si ji minimálně odmakat,“ doplnil Umpalump.

„Rodiče odsoudit k pokutě, náhradě a veřejným pracím v oranžovém mundúru jako v L.A. To poslední funguje nejlépe. Bohatým nevadí zaplatit. Běhat 40 hodin po městě a sbírat odpadky ano, zvláště když si hrají na honoraci,“ poznamenal Vít.

„Pavle, měli by si to odpracovat. Brigádu. I s jejich rodiči. To by bylo, myslím, OK,“ vzkázala Marcela.

„To není moc výchovné, pane starosto. Rodiče na kobereček, případně použití městského rozhlasu k vyvolání. Následně brigáda nebo úhrada kompletního úklidu,“ přispěl svým názorem Aleš.

Novotný má teď o čem přemýšlet. Přece jen prázdniny teprve začínají…

Další články

Načítám