Hlavní obsah
Článek

Je to téměř devět měsíců od skandálu na Českém slavíkovi, kdy byl zpěvák Jan Bendig (30) na červeném koberci posypán moukou. Během následného vyšetřování police došla k závěru, že útok byl předem domluvený a zaplacený. Jan ale stále tvrdil, že je nevinný.

Bendigovi následně hrozila až padesátitisícová pokuta za křivé vysvětlení, kterou podle svých slov byl připraven zaplatit. Teď je ale všechno jinak. Zpěvák zveřejnil úřední dokument, který zastavuje přestupkové řízení proti jeho osobě.

„Správní řízení vůči obviněnému Janu Bendigovi bylo dne 16. 08. 2024 zastaveno, neboť při absenci jiných důkazů nelze jednání nade vší pochybnost prokázat a nelze ho postavit pouze na výpovědi svědka,“ stojí v rozhodnutí s tím, že spáchání skutku, o němž se vede přestupkové řízení, nebylo obviněnému z přestupku prokázáno.

Zpěvák je rád, že je celá kauza definitivně uzavřena.

„Nedokážete si představit, pokolikáté už přepisuji tyhle řádky. Vlastně jsem si i říkal, zda to mám zapotřebí, tuhle pro mou osobu opravdu bolavou ránu zase otevírat. Protože od samotného počátku takzvané kauzy „mouka“, kdy mě na červeném koberci na Slavících posypal jeden klučina moukou, jsem vám říkal, že jsem to neudělal. Bohužel všichni víte, co následovalo a jak mi velká část lidí nevěřila. Teď konečně mohu s čistým srdcem a radostí říct, že jsem celou dobu mluvil pravdu, a potvrdilo to i přestupkové řízení, které celou věc definitivně uzavřelo s tím, že jsem nic z toho, co mi bylo dáváno za vinu, nespáchal! Co k tomu dál říct,“ napsal zpěvák na sociální síti.

„Nechci tu fňukat, ale opravdu mi nebylo a stále mi není dobře z toho, že i když jsem neustále dokola tvrdil, že jsem to neudělal, tak mi bylo vkládáno do úst, že jsem to udělal, zaplatil, a ať se přiznám. Jsem rád, že se moje pravda, za kterou jsem bojoval a za kterou se mi spousta lidí vysmívala, potvrdila! Je mi také jasné, že stejně stále budou někteří, kteří mi nebudou věřit,“ dodal Bendig ve svém prohlášení.

Zpěvák chce nyní celou kauzu hodit za hlavu a soustředit se na svou kariéru.

Další články

Načítám