Hlavní obsah
Článek

Zápasník Tadeáš Růžička po více než měsíci stíhání ve vazbě konečně stanul před soudem a vyslechl si rozsudek za napadení muže na pražském koupališti. Soud ho poslal za mříže za ublížení na zdraví a výtržnictví na půl roku. Rozsudek je pravomocný.

Bojovník si trest vyslechl ve středu dopoledne. Obvodní soud pro Prahu 10 rozhodl o jeho vině za napadení muže na pražském koupališti, ke kterému došlo v době, kdy byl Růžička v podmínce za své předchozí prohřešky. Ve vězení Růžička stráví šest měsíců. Proti rozsudku se bijec neodvolal, s kvalifikací souhlasil i jeho advokát.

„Opakované porušení podmínky a násilné chování je jasným signálem, že se obžalovaný ze svých chyb nepoučil. Proto je třeba uložit trest odnětí svobody,“ řekl soudce při vynesení rozsudku.

Společně s Růžičkou byl souzen také jeho kamarád, boxer Tomáš Bureš. Jak uvádí Sport.cz, za své chování se u soudu oba omlouvali. „Lituju toho, jak jsem se choval, přál bych si vrátit čas. Panu obžalovanému jsem se prostřednictvím advokáta omluvil. Chtěl bych se omluvit osobně, ale to bohužel nejde,“ mrzelo Růžičku.

Růžičkův trest se ale možná ještě navýší. V dalších měsících se budou projednávat i další trestné činy, které má bojovník na svědomí. Je vyšetřován i za případ z počátku srpna, kdy byl obviněn z nebezpečného vyhrožování, loupeže a výtržnictví a kvůli čemuž byl následně poslán do vazby.

Další články

Načítám