Hlavní obsah
Článek

Ať už kandidovala na první prezidentku Česka, nebo zkoušela štěstí ve volbách, stál Filip Neruda své mamince vždy nablízku. Teď už ví, že taková sláva má dvě strany. A že ta jedna není vůbec pěkná a umí být velmi nepříjemná. Člověk musí být dost silný, aby to všechno ustál. Jak si zatím stojí on sám?

„Po sérii nechutných osobních útoků od anonymních profilů a výhrůžkách kvůli lživému bulvárnímu článku jsem se rozhodl na nějakou dobu uzamknout profil,“ vysvětlil nedávno všem, kdo ho postrádali na sociálních sítích.

Coby syn europoslankyně, která to nejdřív zkusila v prezidentských volbách, už leccos zažil a ve finále prokázal větší odolnost vůči kritice a lidem s jinými názory než jeho slavná maminka. Což je docela zajímavý fakt, vzhledem k tomu, že mu ještě není ani dvacet.

Jeho slavná maminka by k němu měla možná jít do učení. Z předvolebních konfrontací nevycházela příliš dobře, na výpady oponentů reagovala nepřiměřeně a na první pohled bylo patrné, že tohle bude jedno z jejích slabých míst. A dlužno dodat, že se to s postupujícím časem moc nelepšilo.

To její starší syn ušel o poznání větší kus cesty. Nikdo neříká, že na sobě nechává dříví štípat, na druhou stranu si lidi neblokuje jen kvůli odlišným názorům na život nebo protože s ním nesouhlasí. Když ale situace zajde moc daleko, naordinuje si digitální odpočinek. Úplně odstřihnout se ale nehodlá, na to má sociální sítě moc rád. Stejně tak i jeho matka, která si ovšem neumí dost dobře poradit s odvrácenou stranou slávy.

5
fotek
Související témata:
Filip Neruda

Další články

Načítám