Hlavní obsah
Článek

Z držitelky Oscara za snímek Dánská dívka Alicie Vikander (35) je dvojnásobná maminka. Herečka radostnou zprávu potvrdila v novém rozhovoru pro britskou verzi magazínu Elle. S manželem Michaelem Fassbenderem přitom zvládli narození děťátka utajit, stejně jako tomu bylo v prvním případě, kdy před třemi lety přivítali na svět syna.

Vikander v rozhovoru reagovala na pochvalné komentáře své kolegyně Taylor Russell, která Alicii ocenila za způsob, jakým pracovala na jejich společném snímku Hope navzdory tomu, že právě porodila. Bližší okolnosti o termínu či pohlaví miminka ovšem uvedeny nebyly.

Švédská herečka a bývalá baletka následně odvětila: „Všechny ženy mají tak rozdílné zkušenosti a projít tím podruhé pro mě bylo rozhodně těžší. Ale myslím, že trénink to usnadnil. Absolvovat těch devět měsíců je jako maraton, takže pomáhá, že do toho jdete dostatečně silní. Je to opravdu fyzicky náročné a já moc obdivuji každou ženu, která to dokázala,“ ocenila všechny maminky Vikander.

Herečka také uvedla, že před kamerou ztvárnila porod celkem čtyřikrát ještě předtím, než jej zažila ve skutečnosti. „Pokaždé když jsem musela předstírat porod, omluvila jsem se každé ženě na natáčení. Cítila jsem se jako taková podvodnice.“

Hereckým manželům, kteří jsou spolu již deset let, se úspěšně daří udržet soukromí pod pokličkou. Narození druhého potomka přijali s obrovskou pokorou i s ohledem na skličující zkušenost, kdy si Alicia prošla před narozením prvního dítěte potratem.

Další články

Načítám