Hlavní obsah
Článek

Rychlostní kanoista Martin Fuksa (31) se konečně dočkal a získal na olympiádě rovnou zlatou medaili. Světový šampion ukázal svou výtečnou formu a zvítězil na kilometrové trati.

Rodák z Nymburka udělal obrovskou radost samozřejmě nejen sobě, ale i své kanoistické rodině. Martina trénuje jeho otec Petr (54), účastník olympiády v Atlantě, kanoistou tělem i duší je i jeho děda Josef, taktéž bývalý kanoista a reprezentační trenér. Úspěšný je i Martinův mladší brácha Petr (26). Společně ve čtvrtek na pětisetmetrové trati sahali po medaili, od které je dělilo pětašedesát setin, nakonec skončili na deblkanoi sedmí.

O to větší radost panovala v pátek odpoledne, kdy Fuksa suverénně získal zlatou medaili. Po šestém místě z olympiády v Riu a pátém místě z Tokia se konečně dočkal. A hned si veze domů tu nejcennější medaili!

Velkou podporu má Fuksa také ve své půvabné manželce Anně, kterou si vzal před čtyřmi lety. Loni v květnu se jim narodila dcera Emily, Fuksa pak vyhrál mistrovství světa v Duisburgu. A jak je vidět, rodinný život mu svědčí. Úspěchy se mu po narození dcerky jen hrnou.

Související témata:
Rychlostní kanoistika na olympiádě

Další články

Načítám