Hlavní obsah
Článek

Stále počítá, kolik dní už se neviděli. Dojemnou vzpomínku na svého muže sdílela Olga Menzelová (46) v den odchodu režiséra Jiřího Menzela (†82), který zemřel před čtyřmi lety. Není den, kdy by si na otce její dcery Evičky někdo v rodině nevzpomněl.

„1431 dní, tak dlouho jsme se neviděli, pořád ještě počítám. Tak jako jsme oba vždycky počítali, když jsme se nějakou chvíli neviděli,“ svěřila se dojemně Olga Menzelová. S Jiřím Menzelem vychovávali dceru Aničku, kterou má s režisérem Jiřím Brabcem. S Menzelem pak měli společnou Evu Marii. „Ale Jiřinko, i když nejsi, stále s námi jsi. Není snad dne, kdy by tě někdo z rodiny nepřipomněl. A nejčastěji vzpomínáme na vtípky a veselé příhody s tebou. A to bys byl rád. Humor byl to, co nás spojovalo a často drželo nad vodou,“ dodala Menzelová s připojila fotky s dcerami.

Poslední roky svého života neměl Jiří Menzel jednoduché. Režisér byl kvůli těžkému zánětu meningitidy upoutaný na lůžko. Osudným se mu nakonec stal covidový zápal plic. „A i v těch posledních letech, kdys to neměl snadné, byly situace, kterým jsme se smáli. A dost často i sami sobě. A to je to cenné, cos mě mimo mnohé jiné naučil. Hlavně se nebrat vážně! A nahlížet život z té lepší, pozitivnější stránky,“ dodala Menzelová, která na život s manželem a jejich bezpodmínečnou lásku ráda vzpomíná.

„A když se koukám na naše poslední společné fotky. Je na nich vidět jen láska. Láska bez podmínek,“ svěřila se Olga. „Měli jsme kliku, že jsme se v životě potkali. Tohle jsi vždycky říkával,“ dodala Menzelová, která nyní žije po boku egyptologa Miroslava Bárty, se kterým má od roku 2020 syna Alberta.

Další články

Načítám