Hlavní obsah
Článek

Olga Menzelová (46) se po náročném pracovním kolotoči rozhodla všeho nechat a vyrazit si s partou kamarádů načerpat síly. Doma nechala všechny tři děti s partnerem, zabalila plavky a vydala se vstříc novému dobrodružství. Super.cz vdova po Jiřím Menzelovi svěřila, že bez rodiny vyrazila úplně poprvé, a přidala k tomu i tajemství své vypracované postavy.

Přestože Olga tráví s partnerem, egyptologem Miroslavem Bártou, hodně času na nejrůznějších místech světa, v africkém Maroku byla poprvé.

„V Maroku jsem poprvé a jsem za to šťastná. Ale hlavně jsem poprvé bez dětí i mého partnera Míry. Strašně se mi stýská, ale ten odpočinek jednou za čas je potřeba, protože vím, že až se vrátím, že budu lepší máma. Ne že bych předtím byla špatná, ale mentální odpočinek, změnit prostředí a být s partou kamarádů je svaté. Každému to doporučuju,“ říká Menzelová s tím, že nakonec je ráda, že s sebou žádné z dětí nevzala, protože výlet byl velmi náročný. Mnohdy dámy na hotel přijížděly až pozdě v noci.

Díky bohatému programu si Olga Menzelová splnila i několik snů. „S cestovkou jsem opravdu po dlouhé době, ale měli to tak perfektně naplánované, že to ráda zopakuji. Poprvé v životě jsem jela na čtyřkolce. Bylo to nádherné, jezdili jsme na dunách v poušti. Je to jiný pohled, než když jde člověk pěšky,“ vypráví a se smíchem dodává, že také poprvé v životě jela na velbloudovi.

„To byla taková legrace. Bylo to dost pomalé, zpátky jsem ho vedla, protože mi ho bylo líto,“ směje se.

Jeden z hlavních zážitků - let balonem při východu slunce nad městem Marrákeš si málem nechala ujít. Dcery Anička a Eva Marie maminku před odletem prý prosily, aby do balonu nelezla, co kdyby se jí něco stalo. „Nakonec mě všichni přemluvili, a navíc ty balony jsou vyrobené v Česku a já jsem hrdá Češka. Byla tam ocelová lana, nehořlavý materiál… to mě uklidnilo,“ vypráví se smíchem Menzelová.

Menzelová během jednoho týdne navštívila v Maroku spoustu míst. Na každém z nich si ráno přivstala a cvičila. Díky své disciplíně se tak může pyšnit vypracovanou figurou.

„Jsem bývalá atletka, musím cvičit, nemám nic zadarmo. Nechodím na žádné procedury,“ vysvětlovala Olga, dodala, že samozřejmě základem zdravého těla je i zdravá strava a dostatek spánku.

„I tady jsem cvičila každé ráno. Kdybych necvičila, tak to pro je stejné, jako kdybych se nemyla. Břicho po třech porodech ochabuje nejrychleji, takže já cvičím někdy i dvakrát denně, mám sestavu 50 a 50 cviků. Výhoda u mě ale je, že mě to baví. Jinak by to bylo velké trápení,“ usmívá se.

Další články

Načítám