Hlavní obsah
Článek

Návrat do temných divokých devadesátek, kdy to bylo na Slovensku ještě drsnější než v Česku. To je film MIKI, na jehož premiéru byl pozván také miliardář Richard Chlad. Super.cz prozradil, že Mikuláše Černáka, podle jehož životního příběhu je snímek natočený, znal osobně.

„V devadesátkách jsem se s ním dvakrát setkal. Vůbec jsem nevěděl, o koho jde. Byl mi představený jako pán, který měl zájem o výherní automaty a zřízení provozoven. My měli na východním Slovensku, v Košicích, Michalovcích a Prešově, asi šest nebo sedm výherních automatů, které jsem prodával. Až po letech jsem zjistil a pochopil, co byl zač,“ svěřil, že neměl tušení, že jedná s mužem, který se přiznal ke čtrnácti vraždám.

Divoký slovenský východ mu byl osudný i v dalším podnikání, kdy se dokonce bál i o svůj život. „Košice byly v tu dobu divoké. Kdykoli jsem tam přijel, vždy jsme bydleli v jediném použitelném hotelu Slovan, tak přímo před ním lítaly auta do vzduchu a hořely. A byla tam i nějaká střelba. Východní Slovensko bylo divočejší než Bratislava,“ vzpomínal.

„My na východě podnikali, a buď jste museli mít dobré vazby s podsvětím, anebo jako já velmi dobré kontakty s tamní policií, se šéfem organizovaného zločinu, takže jsme měli od těchto typů relativně pokoj,“ vysvětlil.

„V Košicích mi moje manažerka ukradla firmu a pak jsem tam musel tři měsíce poprvé a snad i naposledy v životě jezdit s českými osobními strážci, protože jsem nevěděl, co je ta ženská, než ji zavřeli, schopná spáchat, a netušil jsem, kdo ji k tomu instruoval. Ale vždycky jsem se ze všeho zlého nějak dostal. Přece jenom nejsem tintítko, tak jsem se nějak ubránil. Ale v těch Košicích jsem jedinkrát v životě cítil, že by mohlo být zle,“ uzavřel Chlad.

Další články

Načítám