Hlavní obsah
Článek

Policista Aleš Svoboda alias Alda vypadnul z reality show Love Island, kde se snažil najít svoji lásku. Alda přiznal už v reality show, že pro něj je největší výhra jeho život. Loni bojoval s Guillainovým-Barrého syndromem. Ochrnul a netušil, zda ještě někdy bude chodit.

Guillainův-Barrého syndrom je akutní zánětlivé autoimunitní onemocnění postihující periferní nervovou soustavu, obvykle vyvolané akutním infekčním procesem.

Přísným cvičením a rehabilitacemi se mu zase podařilo dostat na nohy a v Love Islandu to nevypadalo, že by ho trápilo nějaké omezení. Super.cz prozradil, že zcela v pořádku ale stále není.

„Hodně jsem na sobě pracoval, abych se naučil chodit. Dřel jsem, abych se dostal tam, kde jsem byl, kde jsem skončil. Už to nikdy nebude stoprocentní,“ řekl Super.cz.

„Ještě necítím prsty na nohou. Omezeně cítím chodidla. Doktoři mi řekli, že tohle už se asi nezlepší. Že když se to nespravilo doteď, že už to lepší nebude,“ krčí rameny.

„Jsem vděčný, pro mě dopadlo všechno, jak nejlépe mohlo,“ dodal s tím, že je šťastný, že nemoc nenapadla orgány a on nyní může žít plnohodnotný život.

Další články

Načítám