Hlavní obsah
Článek

I když to na sjezdu KDU-ČSL po zvolení Marka Výborného novým předsedou vypadalo na slušnou jízdu a slivovice později asi tekla proudem, nebylo moc co slavit a kocovina bude velká. Nemalá část voličů má za to, že strana je odsouzena k zániku a nezvrátí to ani nový šéf.

„Nejsme od toho, abychom vychovávali lidi, oni to od nás ani neočekávají. Od toho mají kněze a psychoterapeuty,“ nechal se slyšet nový předseda KDU-ČSL, který ve funkci nahradí Mariana Jurečku.

Zatímco účastníci sjezdu mu nadšeně tleskali, v sále nechyběla ani Markéta Pekarová Adamová, která poněkud hujersky a šplhounsky oblékla žlutou barvu, jež bývá s lidovci spojována, našlo se i dost těch, kteří říkají, že ministr zemědělství stranu nespasí.

„Nový kapitán potápějící se lodi,“ zhodnotil na facebooku České televize Matěj. „Poslední ať zhasne,“ přisadil si Vašek. „Tak doufejme, že tuto nicotnou tříprocentní stranu, přesto ovlivňující životy občanů Česka, definitivně položí,“ věří Milan. „Z kozla zahradník,“ utrousil Jiří.

„Pak tam v tom kostele zhasni,“ komentoval výsledek volby Aleš, který o budoucnosti lidovců nemá valné mínění. „Nejspíš Fialův polibek smrti a tristní situace téměř mrtvé strany zoufale hledající voliče,“ prezentoval svůj názor Gabriel, který nezapomněl zmínit ani návštěvu premiéra Petra Fialy. Ta podle něj měla spíše negativní efekt.

„Už sem se lekl, že se někam posunou, takhle to, díky bohu, nikam nepovede a půjdou od válu,“ shrnul Petr, který nemá velké iluze. „KDU-ČSL tímto odchází do propadliště dějin,“ zavěštil jeho jmenovec.

Tak příkré reakce některých lidí Výborný možná nečekal, na druhou stranu teď už může jen mile překvapit, neb očekávání nejsou příliš velká. To je ve finále lepší, než když by tomu bylo naopak. Ostatně s tím má stávající kabinet poměrně bohaté zkušenosti.

5
fotek

Další články

Načítám