Hlavní obsah
Článek

V hamburském muzeu Panoptikum ve středu odhalili novou voskovou figurínu Taylor Swift (34). Jde o figuru v životní velikosti, na které autorka pracovala sedm měsíců. Podle fanoušků zpěvačky se však tak docela netrefila do podoby. „Vypadá jako mladší verze Agnethy Fältskog z ABBY,“ napsala jedna z komentujících a další přitakali.

„Jako by ji objednali z Temu,“ vzkázal další s odkazem na čínský e-shop s levným zbožím. „Absolutně ne,“ zněla jasná odpověď dalšího z fanoušků zpěvačky, načež další doplnil: „K smíchu“.

Autorkou voskové figuríny je berlínská umělkyně Lisa Büscher. Voskovou zpěvačku oblékla do modrého overalu a vysokých stříbrných kozaček. Vycházela z modelu, který Taylor oblékla v roce 2019 na předávání iHeartRadio Music Awards. Figurína má ruce v gestu, jímž prsty tvoří srdíčko, které je pro Swift typické.

„Dosažení dokonalé podoby je obzvlášť těžké, když jde o dokonalou krásku bez vrásek,“ uvedla Büscher. „Výzvou bylo i navrhnout ruce v jejím typické gestu. Zkoordinovat to tak, aby se její ruce vepředu dotýkaly, není jednoduché. Totéž platí pro namalování hlavy. Koneckonců, vosková figurína by neměla vypadat voskově,“ doplnila ve svém prohlášení umělkyně.

Související témata:
Voskové figuríny

Další články

Načítám