Hlavní obsah
Článek

Novou miss USA byla v neděli v Kalifornii korunována dvaadvacetiletá Alma Cooper z Michiganu. Sympatická brunetka okouzlila porotu nejen svými půvaby, ale i vystupováním, inteligencí a aktivitami, jimž se věnuje. Cooper porazila ve finálovém klání jednapadesát dívek včetně Connor Perry z Kentucky, která se stala první vicemiss, a Daniky Christopherson z Oklahomy, která skončila třetí.

Cooper, která bude svou zemi reprezentovat příští rok na soutěži Miss Universe konající se v Mexiku, studuje obor datová věda na Stanfordské univerzitě, zakončený magisterským titulem. V budoucnu se hodlá věnovat vědě, výživě a zdraví, k čemuž ji inspiroval příběh její maminky Oralie, která v dětství prý trpěla nedostatkem potravin. Svůj život by ráda zasvětila výzkumu právě v této oblasti. S tématem se skrze zkušenosti své maminky cítí být osobně spojena.

„Vím, že v této zemi nebyla sama, jedno z pěti dětí trpí nedostatkem potravin. A já chci něco změnit. To je to, co mě skutečně přimělo pracovat v oblasti potravin, zdraví a výživy,“ sdělila magazínu People nová miss.

Maminka Oralia ji ostatně inspirovala i v další oblasti, když sloužila 24 let v armádě, což prý formovalo Almin život. Sama se nyní jako důstojnice americké armády v aktivní službě snaží v mnoha oblastech inspirovat i další dívky.

Související témata:
Alma Cooper

Další články

Načítám