Hlavní obsah
Článek

Norská princezna Martha Louise (52) je opět vdanou paní. Za chotě pojala samozvaného šamana Durka Verretta (49), kterého mnoho lidí označuje za šarlatána. Někteří pak celou svatbu za národní ostudu.

Martha Louise je čtvrtá v pořadí následnictví norského trůnu po bratrovi Haakonovi a jeho dětech. Má diplom z psychoterapie, je jasnovidka, která v minulosti otevřela školu komunikace s anděly. Jejím prvním mužem byl od roku 2002 do roku 2017 spisovatel Ari Behn, který měl psychické problémy a v roce 2019 spáchal sebevraždu. V té době se Martha setkala s americkým šamanem Durkem Verrettem, který byl norskými médii označen jako podvodník a ve svých publikacích tvrdí například to, že lékaři chemoterapiemi jen vydělávají na pacientech trpících rakovinou, nebo že „nezávazný sex přitahuje podzemní duchy, kteří se otiskují na vnitřek ženských vagín“, a prodává cvičení na „vyčištění“.

Princezna a šaman si řekli své ano v sobotu v Geirangeru - městě v čele Geirangerfjordu, které bylo zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Ceremonie se konala na zahradách čtyřhvězdičkového hotelu a pár před ní vydal přísné zákazy používání mobilních telefonů a kamer. Na to, aby opravdu nikdo z přihlížejících nebo fotografů nezahlédl cokoliv ze svatebního dne, byl dokonce najat špičkový režisér, který spolupracoval s Netflixem. Všechna tato opatření probíhala zřejmě právě kvůli dohodě o exkluzivitě uzavřené s magazínem Hello a Netflixem.

Dle Daily Mailu místní lidé svatbě příliš nefandí. „Nejsem šťastný ze svatby princezny Marthy Louise s jejím Američanem Durkem. Myslím, že využívá ji a královskou rodinu,“ řekl magazínu rybář Roger Mør. „Princezna Martha Louise je fantasta. Je dobře známo, že tvrdí, že umí mluvit s anděly. Myslím, že je stejně šílená, jako její šaman Durek. Většina Norů si myslí, že celé manželství je ostuda,“ míní truhlář Torkil Wullf.

Svatba princezny není první záležitostí norské královské rodiny, která se za poslední dobu rozebírá v médiích. Nedávno se hovořilo i o tom, že nevlastní syn korunního prince napadl svoji přítelkyni.

Další články

Načítám