Hlavní obsah
Článek

Jen krátce před odjezdem na dovolenou se Nora Fridrichová (46) dozvěděla, že pořad 168 hodin končí. Moderátorka byla v šoku a to, že chce Česká televize publicistický pořad zaříznout, nečekala. Po pár dnech u moře si vytříbila myšlenky a rozhodla se ke všemu se vyjádřit.

Ve chvíli, kdy se o konci pořadu dozvěděla, totiž akorát balila na dovolenou, kterou předem dlouho plánovala. Po pár dnech u moře se k ní však začaly dostávat nejrůznější informace a s otázkami o její budoucnosti přišly i její dcery. „Včera se mě dcery ptaly, co bude. Že už nemám svou dosavadní práci a že ani můj tým neví, co bude od příštího měsíce dělat, jsem se dozvěděla těsně před odjezdem na dovolenou s dětmi. Absolutně jsem to nečekala a popravdě nebyl to úplně nejpříjemnější odjezd,“ svěřila se moderátorka od moře, kde je z velké části bez signálu.

„Začaly sem dolétat útržky obvinění, jací jsme ve 168 hodinách vlastně zločinci a že naše práce do veřejnoprávní televize najednou vůbec nepatří. Víte, čím jsme ale vlastně měli porušit zákon? Třeba větou, že s Robertem Ficem se na Slovensku kdysi k moci dostala mafie. Prý jsem se vyjádřila „nejasným způsobem“ a tím protizákonně,“ rozepsala se Nora ve svém vyjádření.

Fridrichová uvedla kritiku, která se k ní dostala. Bez její odezvy se to však neobešlo. Pobyt s kamarádkami a dětmi na lodi se snaží si užít i přes nepříjemnou profesní situaci v jejím životě.

„Když jsem narychlo obvolávala kolegy, co se stalo, bylo pro mě frustrující, že jim nemám co nabídnout. Malým dcerám jsem ale řekla, že se nic neděje, že novinářům se tohle prostě občas stane. Je to vlastně pitoreskní ironie osudu. Tak často jsme vysílali o kolezích novinářích na Slovensku, až jsme sami dopadli takto,“ dodala Fridrichová.

Další články

Načítám