Hlavní obsah
Článek

Humbuk kolem zrušení 168 hodin neutichá. Přispívá k tomu i sama Nora Fridrichová (47), která se nebojí ani odvážnějších slov směrem k vedení České televize. Že by už nepočítala s tím, že se pro ni najde nový formát?

Když měla odpovědět na otázku, zda nedodržuje novinářská pravidla, což měl být i jeden z důvodů konce 168 hodin, ostře se proti tomu ohradila. Rozhodně ten pocit nemá, prý svým nadřízeným nezavdala žádnou příčinu.

„Jejich důvodům, které se teď od nich po zrušení pořadu objevily, vůbec nevěřím. Jsou to jen fráze. A děje se to podle mě jen proto, že teď ČT včetně vedení zpravodajství zkouší vysvětlit krok, kdy poměrně krvavě zničehonic zastavila pořad kritický k politikům,“ vyjádřila se pro Respekt.

„Stojím si za tím, že jsme dělali dobrou práci, a používat teď takové argumenty ze strany nadřízených novinářů je vlastně strašné,“ doplnila moderátorka, která si neodpustila ještě jednu poznámku závěrem.

„Potvrzuje to jednu věc: Rizikem pro žádného novináře není předseda partaje, premiér nebo šéf nějakého státního úřadu. Rizikem pro novináře je jeho šéf,“ dodala Fridrichová, která se ještě během dovolené nechala slyšet, že setkání s týmem 168 hodin má na Kavčích horách proběhnout 15. srpna.

Bude zajímavé sledovat, jak se celá věc vyvine a jestli pro ni vedení ČT najde nové uplatnění. Poté co se do vedení obula, se může klidně stát, že z televize odejde úplně. Zkušená novinářka ale nebude mít o nabídky nouzi.

Další články

Načítám