Hlavní obsah
Článek

Zaslouží si první dáma finanční odměnu? A v jaké výši? Přesně to nyní řeší celé Česko. Na novelu, jež připisuje manželce prezidenta téměř 100 tisíc měsíčně, nyní reagovala i vdova po prezidentovi Václavu Havlovi Dagmar Havlová (71).

„Donesla se ke mně informace, že jsem údajně požadovala i já finanční odměnu za vykonávání služby na Hradě v době, kdy byl manžel prezidentem republiky. Tato informace se nezakládá na pravdě. Je nepravdivá, lživá a zavádějící,“ uvedla na pravou míru.

„Všechny výdaje na reprezentaci doma i v zahraničí, stejně jako náklady spojené s pobytem na zámku v Lánech a bydlení ve vlastním domě, byly výhradně hrazeny z našich vlastních finančních prostředků,“ nechala se slyšet na sociální síti. A nejen to!

„Rozhodující léta mi nebyla započtena do důchodu, i když jsem zastávala činnost, která patřila funkci ombudsmana a jeho kanceláře. Ta byla zřízena v roce 2000,“překvapila herečka.

„Dášenko, tohle ignoruj. Ty nejsi povinna se z takových věcí zpovídat,“ vzkázala jí Bára Basiková. Zastání našla i u Marty Jandové a spousty dalších. „Nemáte zapotřebí se nikterak obhajovat. Dávala jste do toho srdce,“ doplnila Ornella Koktová.

Havlová se k celé věci vyjádřila v souvislosti s tím, že podle novely zákona by měla Eva Pavlová jako stávající první dáma nově dostávat paušální náhradu výdajů ve výši 95 250 korun. To spoustu lidí zvedlo ze židle, řeší se pak hlavně výše zmíněné částky.

4
fotky

Další články

Načítám