Hlavní obsah
Článek

Chcete něco zpropagovat? Řekněte Taylor Swift. Levné to nebude, ale efektivní rozhodně ano. Na tenisovém turnaji US Open mířily kamery nejen na sportovce, ale i na celebrity v hledišti. Uvolněná Taylor (34) si spolu se svým partnerem Travisem Kelcem (34) fandění užívala. V mezičasech zamilovaný pár tancoval a zpíval si písně puštěné z reproduktorů.

Jednou z nich byla i I Believe in a Thing Called Love (Věřím ve věc zvanou láska) z roku 2003 od kapely The Darkness (na videu níže). Spontánní představení, které zamilovaní a stejně naladění partneři předvedli, vzbudilo zájem a dostalo písničku zpátky do oběhu, a hlavně mezi mladé lidi. Rockovou skladbu Taylor s Travisem procítěně přezpívali slovo od slova, použili dokonce i imaginární kytaru. Video se stalo rychle virálním, především mezi swifties (skalními fanoušky zpěvačky).

Fascinující efekt Taylor Swift se pak dal sledovat v podstatě v přímém přenosu. Krátký moment se rychle promítl do čísel přehrání skladby. Posluchači se nahrnuli na Spotify a Youtube, aby si ji celou poslechli. Za jediný den stoupl celosvětově počet spuštění písně o 60 procent. Dvacet let stará záležitost se tak stala zničehonic trendem, což nebývá obvyklé. Posledním podobným případem byla píseň s názvem Bye Bye Bye od skupiny 'N Sync, která začala trendovat díky svému uvedení ve filmu Deadpool & Wolverine.

Přestože zarytí fanoušci si vtipné video pochvalují, jiní mají pocit, že byl moment zinscenovaný. Padly teorie o tom, že pár o nahrávání věděl a záměrně přeháněl své pohyby, aby se video stalo virálním a podpořilo tak pohasínající slávu kapely The Darkness. „Hra na kamery,“ napsal jeden nedůvěřivec, který pochyboval o autenticitě okamžiku, zatímco jiní ocenili, že se pár odvázal a akci si užíval po všech stránkách.

Kritici Taylor si ještě přisadili a psali, že její chování se nehodilo do poklidnější atmosféry akce. Jeden z komentujících napsal: „Je to US Open, ne nějaký vesnický fotbalový zápas. Mějte úroveň.“ Další se přidal: „Po tomhle už ji na Wimbledon nepozvou.“

Zpěvák skupiny The Darkness Justin Hawkins reagoval na video v příspěvku na TikToku. V něm vzpomínal, jak před několika týdny vzal svou devítiletou dceru na zpěvaččin koncert v Curychu, kde mu Taylor zajistila nečekaně skvělá VIP místa a on se tak mohl cítit jako táta roku. Sdílel také ručně psaný dopis, který mu sama Taylor napsala o tom, jak moc miluje jeho hudbu.

Nyní tím nakazila i tisíce dalších. A podaří se jí to možná i v jiné sféře. Nedávno Taylor sdílela otevřené prohlášení o svých politických preferencích a vyjádřila se, že v blížících se prezidentských volbách hodlá volit Kamalu Harrisovou.

Další články

Načítám