Hlavní obsah
Článek

Kdo z fanoušků Indiana Jonese by doma nechtěl mít klobouk z jednoho dílu legendární série? Na jeho pořízení ale rozhodně nesmíte mít hluboko do kapsy. Fedora, kterou archeolog nosil, se totiž vydražila v přepočtu za 14, 5 milionu korun, což je zhruba částka, kterou stojí například i Ferrari SF90 z roku 2024. To je nabízeno za necelých 15 milionů.

Konečný výsledek aukce ještě předčil očekávání. Cena se odhadovala na půl milionu dolarů. Výsledná částka se totiž dostala až na 630 tisíc. Klobouk byl vyroben pro druhé pokračování série z roku 1984 pro film s přízviskem Chrám zkázy. Do aukce zvané Prop Store Entertainment Memorabilia jej dal kaskadér Dean Ferrandini, který pokrývku hlavy během natáčení sám nosil. Částka, za kterou se vydražila, je zatím rekordní ze všech věcí, které se kdy dražily v souvislosti s touto franšízou. Za půl milionu dolarů se v roce 2015 prodal klobouk ze snímku Dobyvatelé ztracené archy.

Mezi další zajímavé položky z poslední aukce patří i motorizovaný Batwing Batmana z roku 1989, který se prodal za 406 205 dolarů, nebo helma ze Star Wars z roku 1983 za 315 tisíc dolarů.

„Jsme nadšeni neuvěřitelným úspěchem prvního dne naší živé aukce zábavních memorabilií. Aukce nejenže předčila naše očekávání, ale také zdůraznila nadčasovou přitažlivost franšíz jako Batman, Star Wars, Vetřelec a Indiana Jones – stejně jako významných děl jako Forrest Gump a kultovních klasik, jako jsou Rivalové. Jsme hrdí na to, že jsme spojili tak širokou škálu fanoušků s historickými kousky, kterých si vážíme, a těšíme se na další tři dny aukce,“ uvedl Brandon Alinger ze společnosti Propstore.

Další články

Načítám