Hlavní obsah
Článek

Při pohledu na moderátorku Primy Karolinu Hošek byste nepoznali, že bojuje s nepříjemným problémem s obličejem. Konkrétně ochrnutím, o kterém se otevřela otevřeně promluvit.

„Bylo mi necelých deset, když jsem dostala neštovice. Jelikož jsem na tuhle infekci byla bohužel už ‚velká‘, následoval zánět mozkových blan a bohužel mi ochrnula polovina obličeje. Protože to ale bylo stále ještě v růstové době, zasáhlo onemocnění každou část obličeje jinak a umocnil se tak asymetrický výsledek. Bylo mi to pochopitelně hodně nepříjemné, vždyť každá holčička řeší, jak vypadá. I když se ochrnutí postupně samovolně zlepšovalo, na kameru se mi s tím rozhodně chodit nechtělo,“ svěřila se Karolína s tím, že se jí část obličeje cvičením částečně srovnala.

Avšak poklesy se objeví, když je unavená. A jak řeší tento hendikep před televizními obrazovkami?

„V televizi jsem to prostě řešila tak, že jsem se na sebe po každém vysílání znovu na obrazovce dívala a snažila se viditelné asymetrie zakrýt vhodným líčením nebo účesem. Jenomže v začátcích pro mě bylo i těžké koukat oběma očima stejným směrem, jedno mi pokaždé utíkalo stranou,“ podotkla Karolina, která asymetrie v obličeji řeší i pravidelným navštěvováním estetické kliniky, kde podstupuje výplně kyselinou hyaluronovou.

„I když asymetrie v obličeji nejsou zdravotní problém, mě osobně život znepříjemňovaly. Připomínaly mi můj dlouhý dětský pobyt v nemocnici, takže sáhnout po drobných úpravách pro mě bylo vysvobození a určitě správná cesta. A chtěla bych dodat odvahy každému, kdo něco takového zvažuje,“ uzavřela Karolina Hošek.

Další články

Načítám