Hlavní obsah
Článek

Zejména z pracovních důvodů dorazil na karlovarský filmový festival Libor Bouček (43), který zde bude moderovat řadu akcí a debat. Zahájení si ale užil. „Je to večer plný inspirace. Těším se na to, co řekne Marek Eben a co bude charakteristika toho ročníku,“ svěřil na slavnostním openingu.

„Jdu se tedy i učit a Karlovy Vary jsou také zábava, je to unikátní místo setkání nás všech, co se snažíme reportovat nebo vytvářet společenské dění. Je skvělé, že najednou se všechno zavře a žijí jenom Vary, člověk má pocit, že nic jiného neexistuje,“ upřesnil.

Moderátor slavnostního večera Marek Eben je Liborovým vzorem. „A už strašně dlouho, protože poslouchat jeho jazyk a tvorbu, smysl pro pointu, stavbu vět. Je to stále skvělé, trefné a mladé. Řekl bych, že je to nedostižný kolega,“ míní s pokorou Bouček.

Od chvály jsme se dostali i otázce, která nás při pohledu na Libora okamžitě napadla. Čelo mu totiž zdobil nehezký šrám. „Je to jednoduché. Mé dceři je pět měsíců, snažím se, aby usnula v kočárku a nejsnazší je to na hrbolaté kamenité cestě. Takže jsem koukal, jestli už spí, a nevšiml jsem si větve, která do mě narazila. A proto takhle vypadám. Je to první věc, kterou se na mě podepsala,“ vysvětlil s tím, že rodinu má na Moravě a teprve se uvidí, zda za ním manželka s dcerou přijedou.

Další články

Načítám