Hlavní obsah
Článek

Skandály zápasníka Tadeáše „Mawara“ Růžičky mají dohru. Jeho chování ostře odsoudili další zástupci tuzemské bojové scény, přichází o zápasy, ale především byl vyloučen ze svého druhého domova, z pražského Spejbl gymu, v němž trénoval. A zdá se, že právě ve Spejblu si už nikdy neškrtne. Jeden z Růžičkových trenérů má nekompromisní postoj. „Už nikdy ho nevezmeme zpět,“ nechal se slyšet Ondřej Hutník.

Nad dosavadní hvězdičkou tuzemské bojové scény Tadeášem Růžičkou se postupně stahují mračna. Rušno kolem něj začalo být již před více než rokem, kdy se na sociálních sítích objevilo video, v němž zápasník na ulici fackuje bezvládně ležícího muže, kterého těsně předtím knokautoval – následovalo však ale několik dalších skandálních situací. Vyhrožování reportérovi CNN Prima News Michalu Janotkovi, napadení přítelkyně, ale i další kauzy v průběhu posledních několika měsíců obletěly internet.

Za své činy si pak zápasník letos v únoru vyslechl rozsudek od soudu – Mawar dostal 11 měsíců s podmíněným odkladem na 40 měsíců.

Neponaučitelný Růžička si však ani v podmínce nedal říct a jen před pár týdny došlo z jeho strany k dalšímu naprosto nepochopitelnému jednání. Společně se svými dvěma kamarády napadl na koupališti muže, který se zastal dívky, již Růžička s kamarády předtím obtěžovali. „Trojice mužů začala slovně obtěžovat mladou dívku, které se následně zastal poškozený. Agresoři byli v přesile a začali na poškozeného plivat a následně ho i napadat,“ řekl mluvčí pražské policie Jan Hrdina.

Po posledním útoku ale Růžičkovi nejspíše zmizel úsměv ze rtů. Vypadá to, že vězení se nevyhne, ale dočkal se další rány. Kvůli svému problémovému chování byl vyloučen ze svého domova, z pražského legendárního Spejbl gymu, v němž trénoval. O suspendování informoval majitel gymu a trenér Ondřej „Spejbl“ Hutník na sociálních sítích před pár dny. To ale není vše.

Hutník zaujal nekompromisní postoj a v podcastu Slzy, krev a potcast se nechal slyšet, že Mawara už nikdy nevezmou zpět! „Tadeášova reakce po tom vyhození byla kopáním kolem sebe bez jakékoli úcty. Tím si zavřel dveře navždy, už ho nikdy nevezmeme zpátky. Nechceme ho ani vidět, konec,“ uvedl Hutník striktně. „V českým prostoru není více nenáviděnější člověk, než je on,“ říká. „Byl to perspektivní bojovník, vydrželi jsme to rok, ale prostě musel jít,“ vysvětluje.

Hutník zároveň přiznal, že nepřijatelné chování Růžičky má dopad i na samotný Spejbl gym. Lidé populárnímu gymu udělují špatné recenze, či dokonce posílají e-maily, že by mu své dítě do rukou nikdy nesvěřili.

Další články

Načítám