Hlavní obsah
Článek

Novou tváří v charitativních kalendáři, jejíž výtěžek je určen na psí útulky, se letos stala herečka Dana Morávková (53). A jak jinak než ve dvojici se svým parťákem Janem Čenským (63). K tomu, aby si pořídila pejska, ji ale focení nepřesvědčilo.

„Jako malá holčička jsem vyrůstala na vesnici v jižních Čechách a pejsky jsme samozřejmě měli. Ale upřímně, máme teď s Petrem tolik práce, já vstávám někdy i v půl čtvrté, manžel je zase pořád na zájezdech, tak by to nebylo moudré si psa pořizovat. Možná na stará kolena,“ míní. „Myslím, že pes je v rodině něco jako dítě a musíte se mu přizpůsobit. Není rozumné ho vodit na natáčení nebo do divadla, jezdit s ním na zájezdy. Je to pak chudák,“ zřejmě některé její kolegyně nerady uslyší hereččin názor.

Pobavili jsme i o práci. Dana už opět natáčí Ordinaci v růžové zahradě a baví ji i moderování Snídaně s Novou, kdy se z víkendů jako jediná dvojice s Janem Čenským přesunuli na všední dny. „Upřímně jsem bála, že Honza nabídku odmítne, protože se mu nebude chtít vstávat v půl čtvrté ráno. Je fakt, že i mně se stane, že přijedu ve dvě ráno z divadelního zájezdu a za hodinu a půl už musím vstávat. A je jenom na mně a dámách vizážistkách, aby to diváci nepoznali,“ přiznala.

Herečka se na křest, kam ji pozvala organizátorka kalendáře Patricie Pagáčová, vyfikla do zbrusu nového modrého kostýmku, který měla poprvé na sobě. „Nechtěla jsem Patricii dělat ostudu a přiznám se, že kostýmky mám na podzimní sezónu ráda,“ dodala.

Související témata:

Další články

Načítám