Hlavní obsah
Článek

Francouzský skokan o tyči Anthony Ammirati (21) na olympiádu v Paříži určitě jen tak nezapomene. Podal skvělý výkon, bohužel ale nedošel do finále. Tyč na poslední chvíli srazil vlastním penisem.

Anthony Ammirati vyhrál juniorské mistrovství Evropy a světa a měl políčeno na olympijskou medaili. Když však chtěl překonat tyč ve výšce 570 cm, nastalo něco, na co v životě nezapomene on a zřejmě ani veřejnost. Zdálo se, že druhý pokus bude pro sportovce úspěšným, náhle se ale bohužel jednou částí těla o tyč zachytil a shodil ji. A díky dobrému záběru kamery bylo jasné, co pád tyče způsobilo. Zavinilo ho Anthonyho přirození.

Záběry z pokusu Ammiratiho se staly virálními, dosahují milionů zhlédnutí, obrovskou rychlostí přibývají i fanoušci na profilu sportovce. On sám se ale k důvodu svého neúspěchu nevyjádřil. „Jsem strašně zklamaný. Chybělo mi pár technických tréninků, abych vyladil detaily,“ řekl s tím, že fyzicky byl na tom skvěle a necítil ani stres, protože do soutěže vstupoval jako outsider.

Díky události, která se stala v sobotu, ale rázem jméno Anthony Ammirati vstoupí do dějin olympijského klání a jistě se bude připomínat i v budoucnu. Sám sportovec ale asi z takového výsledku nebude úplně šťastný. U jednoho z olympijských příspěvků na svém profilu už si raději vypnul komentáře, u dalších mu každou minutou přibývají další komenty, dotazy na to, jestli se během skoku nezranil, a rady, že by Anthony měl začít dělat reklamu na spodní prádlo. Zřejmě moc nepomůže ani to, že má skokan na paži vytetovaného hada…

Další články

Načítám