Hlavní obsah
Článek

Pátek 7. června 2024 byl ve Velké Británii ve znamení svatby roku. Své ano si řekli vévoda z Westminsteru Hugh Grosvenor a Olivia Henson (31), které dnes jistě závidí každá dívka i žena v Anglii. Honosný obřad se konal v katedrále v Chesteru a nechyběla na něm ani britská smetánka v čele s princem Williamem.

Třiatřicetiletý Hugh Grosvenor je dlouholetým přítelem členů britské královské rodiny, a dokonce kmotrem syna prince Williama George i syna Harryho. Sedmý vévoda z Westminsteru je nejen pohledný, ale také velmi bohatý. Zdědil velké realitní impérium a jmění, v současné době odhadované na 10, 42 miliardy liber, tedy v přepočtu více než 300 miliard korun, z něj činí nejbohatšího Brita do 40 let.

A právě tento gentleman, kterému přátelé neřeknou jinak než Hughie, se dnes v poledne oženil. V Cheshire se shromáždily davy lidí, aby přivítaly ženicha, nevěstu i mnoho aristokratických hostů, mezi kterými kromě prince Williama nechyběla například ani princezna Eugenie, mladší dcera prince Andrewa. Chyběl ale bohužel princ Harry, který se omluvil a zůstal v Kalifornii. A samozřejmě také princezna Kate, která se stále léčí.

Davy, které se na událost dorazily podívat, dokonce mohly slavit spolu s vévodou, který ve třech kavárnách zaplatil zmrzlinu.

Nevěsta měla na svých úchvatných šatech vyšité květinové motivy a lemy ze závoje své prababičky z doby kolem roku 1880 a na hlavě čelenku Faberge Myrtle Leaf, která byla vyrobena pro nevěsty rodu Grosvenor.

Další články

Načítám