Hlavní obsah
Článek

Poslední dobou chrlí jeden film za druhým a stále nemá dost. Eva Toulová ve svém vražedném tempu nepolevuje a poutá na další snímek. Krtkův svět prý znamená průlom v dosavadní kariéře. Tak snad si ho konečně všimnou i diváci v kinech.

Do snímku o boji s byrokracií obsadila režisérka do hlavních rolí Davida NovotnéhoBarboru Seidlovou (43). Film se natáčí ve skutečných reáliích dětského parku, který není do dnešního dne řádně zkolaudovaný a úřady majiteli provoz zakázaly. Snímek láká na zobrazení reálného sporu majitele parku Josefa Roušala s tuzemskými úřady.

„S byrokracií bojuji celé roky a už je to vyčerpávající. Ze strany úřadu se mi stala křivda, ale ač jsem oslovil ombudsmana, primátora, předsedu vlády, prezidenta, nikdo mi není schopen pomoci a chtějí park zavřít, přestože jsem měl vyřízena veškerá povolení k provozu,“ uvedl majitel parku, který v zoufalé snaze oslovil zmíněnou režisérku.

„Já se ale nevzdám a budu bojovat. I když je to mnohdy vyčerpávající, mám velkou podporu z řad veřejnosti, která mi dodává energii a sílu to nevzdat,“ doplnil.

„Byrokracie je velkým tématem a námět příběhu Krtkova světa mě zasáhl, protože jde o vyčerpávající souboj člověka se systémem. Fascinuje mě, kde v sobě bere Josef tu nekonečnou sílu. Líbí se mi jeho kuráž a vzdor,“ řekla k tomu Toulová, která při tvorbě scénáře musela projít obsáhlé materiály celé kauzy.

„Nakoukávala jsem hodiny videí ze záznamu jednání s úřady, z kontrol, prošla jsem veškeré právní podklady. Bylo toho víc než hodně, ale jde o skutečný příběh, ve kterém chci ukázat jen prokazatelnou realitu,“ dodala filmařka.

Kromě Novotného a Seidlové se diváci mohou těšit i na další známé herecké tváře, jako jsou Ladislav Frej, Jaroslav Satoranský, Zuzana Bubílková nebo Igor Bareš, Jaromír Nosek, Valerie Zawadská, Eva Hrušková a Petr Jančařík.

Další články

Načítám