Hlavní obsah
Článek

Sice odprezentoval svoje nové mezinárodní projekty, ale přiznal, že obchody a profesní setkání už neřeší na filmových festivalech, ale v Los Angeles. Petr Jákl (51) si přijel do Karlových Varů hlavně vyčistit hlavu. A to na mejdanech.

„Udělali jsme malou párty, protože jsme za poslední dobu dokončili hodně filmů, které už šly ven, a teď dokončujeme šest dalších. Například Mel Gibson dokončuje film s Markem Wahlbergem, dokončujeme film s Anthonym Hopkinsem, s Lucy Liu a dalšími. Teď se to stříhá, dělají se triky a my s naším česko-americkým studiem děláme postprodukci. Je to zábavnější než to shánění peněz,“ smál se Petr, který kromě Varů jezdí pravidelně i na festivaly do Cannes a na Berlinale.

V Česku si ale atmosféru užívá nejvíc. „Člověk si musí vyčistit hlavu, bez toho se nedá dobře kreativně pracovat. Ale poslední dobou už se neumím tak „upravit“ jako dřív. Kdysi jsem se uměl daleko víc zrelaxovat. To byla pak opravdu čistá hlava, párty jsem si užíval, zvlášť když jsem dělal džudo, tak člověk potřebuje vypnout. Šel jsem do plna a byla to strašná zábava. Nepadal jsem hlavou na stůl, ale čím víc jsem toho vypil, tím víc jsem řádil. Pak mi pár dní nebylo ideálně,“ vyprávěl.

A jak je to dnes? „Sice jdu zakalit, ale naučil jsem se to tak, abych byl druhý den v pohodě. Už mi nestojí ten druhý den za to, když to moc přeženu. Veškerý alkohol jsem se naučit pít tak, že ho hodně ředím vodou. Ať už je to červené, nebo bílé víno nebo vodka. Pak je to lepší,“ prozradil svůj recept Jákl.

Další články

Načítám