Hlavní obsah
Článek

Jiří Mádl (37) naprosto okouzlil diváky filmového festivalu v Karlových Varech. A to jako režisér. Musel by se stát zázrak, aby někdo přeskočil obří náskok jeho třetího filmu Vlny v diváckém hlasování a během slavnostního zakončení nedostal cenu diváků.

„Buďme opatrní, zatím vedeme, ale je to cena, kterou bych si opravdu moc přál. Až se bojím, abych to nějak nezablokoval,“ strachoval se. „To, že se lidé baví a říkají, že zůstali od začátku do konce přikovaní do sedadel, je super. Po každém filmu, který jsem natočil jako režisér, si říkám, že už to dělat nechci. Ale pak tohle slyším a zase chci. Ale srdcem jsem pořád hlavně herec, letos mě čekají tři hlavní role,“ vyznal se.

V koprodukčním česko-slovenském filmu hraje řada hvězd včetně Jirkova generačního souputníka Vojty Kotka (36). Nejvíc si ale pochvaluje Stanislava Majera (46). „Vybírali jsme dlouho, neměl jsem vůbec jasno a výběrem prošlo spoustu filmových hvězd včetně jedné zahraniční, kterou bychom nadabovali. Ale nakonec byl Standa Majer lepší. Myslím, že je to jeho nejlepší role,“ prohlásil Mádl.

Vrátili jsme se i k tomu, že na festival vzal poprvé jako na oficiální akci svoji partnerku, fotografku Kateřinu. Proč čekal tak dlouho? „My na to ani jeden moc nejsme, já se nikam necpu a ona už vůbec ne. Ale zvládla to krásně. Dnes už tady není, je ráda, že si může odpočinout,“ dodal Mádl na párty, kde převzal ocenění Modrá kostka Innogy spojené i s finanční odměnou.

Další články

Načítám