Hlavní obsah
Článek

Víme o ní, že se vedle herectví věnuje psaní knih, ale tím, že nás pozvala na vernisáž svých obrazů, nás překvapila. Vlastina Svátková (42) je i úspěšně prodává. Čtyři, které jí zbyly, vystavila spolu se šperky, které tvoří, v malé galerii na pražském Starém Městě. Představila i svůj parfém.

„Je ve mně takové pnutí tvořit. Nedělám to byznysově, abych vydělávala, i když to by bylo taky fajn. Když přijde nějaká nabídka a rezonuje to s mojí duší, pustím se do toho. S malováním jsem začala, když jsem měla nějakou emocionální bouři. Tak jsem namalovala obraz a hned, jak jsem ho dala na Instagram, tak se prodal, aniž bych to plánovala. A pak jsem začala malovat další,“ vyprávěla. Obrazy, které vystavila, měly i cenovky v nižších řádech desetitisíců. A všechny byly již během vernisáže prodané.

Jen na malování, jako například její starší kolega Jan Kanyza, přesedlat nehodlá. „Ale je to svobodnější než hraní, stejně jako při psaní jsem tam sama za sebe. Nikdo vás nediriguje a neříká, co máte dělat. Je to kreativní proces a myslím si, že umělec všeobecně se svojí duší vytváří více druhů umění. Při psaní a malování se cítím nejvíc sama sebou,“ míní.

Jen sama se svojí tvorbou ale ani se svou introvertní povahou nechce být pořád. Vlastina v poslední době často vyrážela i do společnosti. „Je to podle nálady. Měla jsem období, kdy jsem byla nejradši doma na zahradě. Ale když začalo jaro, tak mě to víc táhlo do společnosti. Ale to asi zase za chvíli přijde,“ uzavřela.

Další články

Načítám