Hlavní obsah
Článek

Neštěstí nechodí po horách, ale po lidech. Platí to i v případě letošních povodní. Svoje o tom ví i moderátorka Alex Mynářová, která s rodinou s napětím sledovala vývoj povodňové situace posledních dní.

„Zásah dobrovolných hasičů pomohl zabránit větším škodám na následovníkovi shořelé restaurace ve srubu,“ informovala na sociální síti moderátorka, která si s manželem Vratislavem Mynářem mohla oddechnout.

Stalo se tak poté, co se Osvětimany na Zlínsku prohnala velká voda. Místní hladinu vodních toků s napětím sledovali a do poslední chvíle doufali, že je ničivý živel ušetří. V případě rodiny bývalého hradního kancléře to bylo o to napínavější, že restauraci ve srubu jim před několika lety nenávratně poškodil požár.

Část areálu na jaře 2022 vyhořela, přičemž živel tehdy řádil právě v prostoru již zmíněného podniku, který byl zralý na totální rekonstrukci. Není divu, že manželé bedlivě sledovali, jaké bude počasí a jestli a případně jak se jich dotknou hrozící povodně.

„To je ten srub, na který Mynář čerpal nelegálně dotace?“ pídila se Patricie. „Zklamu vás. Mynář na srub dotace nečerpal, a už vůbec ne nelegálně. Ostatně to uznal i Nejvyšší správní soud. Přeji klidný večer bez dezinformací,“ vzkázala dotyčné Alex, která věří, že už bude mít rodina i srub zase chvíli klid.

Další články

Načítám