Hlavní obsah
Článek

Ocenění umělci jistě prominou, ale jedním z nejdojemnějších okamžiků letošních Thálií byl bezesporu part Jitky Molavcové (74) a jejího manžela Alfreda Strejčka. Oceněný herec, moderátor a recitátor, který je léta upoután na invalidní vozík, a jeho žena dojali přítomné k slzám.

„Utekl jsem k divadlu, když mi bylo sedmnáct, z průmyslovky. Prošel jsem sedmi divadly, ale skutečné naplnění herecké i lidské jsem našel až v pozdním věku v komorních divadelně-hudebních projektech,“ nechal se slyšet. Děkoval také těm, kdo se již sedm let snaží vrátit mu zdraví, a zejména Molavcové, která jej léčí humorem. „Tu hlavní sílu a pomoc jsi mi dodával ty, svou pevnou vůlí,“ odvětila Molavcová.

Není divu, když se ti dva objevili na pódiu a promluvili, ustrnul by se i kámen. Manželé si vysloužili neskutečné ovace, kterým mohl konkurovat snad jen oceněný Viktor Preiss, jehož hvězda ten večer zářila dost podobně.

Na Tháliích se ale blýskli i ti, kdo „jenom“ přišli, nejen ocenění umělci jako třeba Helena Vondráčková nebo Milan Kňažko, který převzal cenu pro zahraniční hvězdu. Mezi VIP hosty se neztratili ani herečka a dabérka Růžena Merunková se svým vnukem, Lilian Malkina, Radek Holub s manželkou Bárou Hrzánovou, kterým to náramně slušelo. Není divu, že z nich všichni byli paf.

Do Národního divadla dorazil i Arnošt Goldflam, který se nedávno objevil v Ulici, Jan Přeučil, ale také Ivan Vyskočil s partnerkou. Tentokrát nenesl nic, co by mohl rozbít, a tak byl ve velmi dobrém rozmaru. Když minulý týden vyrazil po boku Jaroslavy Obermaierové na oslavu 80. narozenin Miloše Zemana, křišťálový glóbus měl na mále. Nakonec se ale nic vážného nestalo, a tak si gratulant mohl oddechnout.

Další články

Načítám