Hlavní obsah
Článek

Zpackaná digitalizace stavebního řízení, vyhazov ministra pro místní rozvoj Ivana Bartoše i povolební kocovina představitelů vládních stran jsou vodou na mlýn opozici. Jestli si aktuálně v přešlapech vlády někdo obzvlášť rochní, pak je to exministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (50).

„Nechci vstupovat do napínavé diskuze mezi vicepremiérem a premiérem o kmotrech, co řídí kabinet. Dotčený průmysl a obce více zajímá, kdy bude fungovat stavební řízení. Zveřejněná analýza je poprava a návrh řešení je totožný s tím, co tvrdíme od července,“ rozpovídal se místopředseda hnutí ANO.

„Tak nevstupujte,“ vzkázal mu na síti X Michal. „Tak nevstupuj, stejně k tomu nemáš co říci. Myslím rozumného,“ usadila politika Romana. „Karle, když nechcete, tak nevstupujte. Je to velmi jednoduché a všem se nám uleví,“ doplnil v podobném duchu Pavel. „Tak proč do toho vstupujete, když nechcete?“ zeptala se Marta. „Tak nevstupuj a mlč. Alespoň jednou,“ prosil Andreas.

Poté, co lidé okomentovali jeho (ne)vstupování, došlo konečně na lámání důležitějšího chleba. „Myslíte to stavební řízení, na které jste měli osm let, a udělali jste velký kulový? Tak to jo, klaune,“ pousmál se Marcel. „Ale že si stejně Klára Dostálová oddychla, že se nemusí digitalizací zabývat,“ nechal se slyšet Jan.

Stejně jako další diskutéři narážel na nesporný fakt, že za osm let vlády mohlo ANO s digitalizací pokročit samo. „Neboj, oni to dotáhnou do úspěšného konce. Vy jste neměli ani odvahu začít,“ podotkl Martin.

K tomu se Havlíček zatím nevyjádřil. Pro samé hledání toho, co „Fialova vláda vzala lidem“, na to zjevně nemá čas.

Další články

Načítám