Hlavní obsah
Článek

Ještě před pár dny zásobovala sociální sítě pohodovými fotografiemi, kde se opalovala pod libanonským sluncem. Situace v druhém domově návrhářky Blanky Matragi (71) se ovšem radikálně změnila. V noci na úterý totiž izraelské jednotky vstoupily na území Libanonu.

Cílem vojenské operace je zlikvidovat jednotky a infrastrukturu teroristického hnutí Hizballáh. Jde o největší konflikt s Hizballáhem od války v roce 2006. Sama návrhářka žije s manželem Makramem naštěstí přímo v hlavním městě Bejrútu, takže je od bojů zatím dostatečně daleko.

V oblastech Hizballáhu je to masakr. Naštěstí nejsme v blízkosti,“ popsala Super.cz Blanka, když jsme ji kontaktovali. „Jsme OK a v bezpečí,“ ujistila nás návrhářka, která v Libanonu žije pětačtyřicet let, kdy se do země provdala a přečkala tam i ta nejhorší období.

I když je od bojů dostatečně vzdálená, komfortně se v Bejrútu necítí. „Sháníme letenky, už se těšíme do Prahy,“ svěřila se s tím, že sehnat dopravu zpět do vlasti není v tuto chvíli úplně jednoduché.

Další články

Načítám