Hlavní obsah
Článek

Tak tomu se říká skvělé načasování! Už za dva měsíce vypuknou v Paříži olympijské hry. A kajakáři Josef Dostál a Anežka Paloudová pojedou do města, které si za svůj cíl často vybírají zamilované páry, jako snoubenci!

„Budeme se brát,“ oznámil Dostál na sociální síti. Zamilovaní sportovci se ihned mohli těšit z jedné gratulace za druhou. „Na OH jako Čáslavská,“ zaznělo například v komentáři, který připomněl, že se přímo na olympiádě v Mexiku brali gymnastka Věra Čáslavská a atlet Josef Odložil.

Zda do toho přímo v Paříži praští i Dostál, zatím není jasné. Momentálně se plně soustředí na to, aby načasoval formu na olympijský závod. Čtyřnásobný olympijský medailista se letos na kajakářské tisícovce popere o pátý olympijský cenný kov, čímž by se v historickém pořadí dotáhl v počtu medailí z letních olympiád na běžce Emila Zátopka a gymnastu Ladislava Váchu.

Dostál má z olympiád stříbro a tři bronzy, pochopitelně by si chtěl poprvé sáhnout i na zlato. Tentokrát bude mít v Paříži jako obrovskou podporu i svou snoubenku, která je pro změnu první Češkou po šestnácti letech, která se v rychlostní kanoistice kvalifikovala na olympiádu. V Paříži pojede závod na 500 metrů. Tak snad jim oběma Paříž přinese štěstí nejen v lásce, ale i na vodě.

Další články

Načítám