Hlavní obsah
Článek

Vypadá to, že fotky s pávy a s ní spojenými dvěma miliony na propagaci se Alena Schillerová jen tak nezbaví. Co na tom, že po této kauze „přešaltovala“ na úpravu snímků, která nestojí zdaleka tolik jako profesionální fotograf a tým šikovných grafiků.

„Vláda chce skokově zvýšit platy politiků, přestože například státním zaměstnancům už dva roky nepřidala ani korunu. Požádala jsem o svolání mimořádné schůze Sněmovny a pokusíme se vládě vysvětlit, že pro to fakt není vzhledem k ekonomické situaci a daňovým balíčkům vhodná doba,“ uhodila exministryně financí prostřednictvím sociálních sítí na kabinet Petra Fialy.

„Tak hlavně, že během covidu byla vhodná doba na krádež dvou milionů na pávy. Děkuji,“ vzkázal jí Lukáš. „Až jednou vypnou Photoshop, tak budeme mít zaplať bůh od vás pokoj,“ nešetřil poslankyni Martin.

„Co fotografové? Ti dostanou přidáno?“ ptal se Tom. „Na těch vyretušovaných fotkách vám to moc sluší,“ provokoval František. „Přineste, Alenko, dva miliony za fotky s pávem, které jste si za státní prachy nechala udělat. Ve Sněmovně je můžete předat ministrovi financí. Zvýší vám to popularitu,“ poradil jí Josef.

„Úpravu této fotografie jste si platila sama, nebo to jde z peněz Poslanecké sněmovny? Je vhodná doba, abyste to vysvětlila a možná vrátila ty dva miliony do státní kasy. Mimochodem váš majitel to se zmrazením platů na pět let vás všech myslel vážně? Tím by to jenom víc pohnojil,“ nechal se na síti X slyšet Vladko.

Soudě dle snímků na sociálních sítích si Schillerová upravené snímky vzít nehodlá a používá je dál. Je to samozřejmě její právo. Musí ale počítat s tím, že se s ní ty dva miliony za fotky, mimo jiné i s pávem, dál potáhnou a její kritici jí je vždycky ochotně a rádi připomenou. Možná by stálo za to zveřejnit, na kolik ji propagace na sítích vlastně vyjde a kdo to všechno platí.

6
fotek

Další články

Načítám